Hvor meget skal du drikke dagligt?

Intet liv uden vand. Dette ordsprog gælder ikke kun for vurdering af udenlandske planeter og galakser. At drikke er også afgørende for os mennesker. Under visse forhold kan en person leve uden fast mad i 2 til 3 uger - uden væske, dog kun 3 til 4 dage.

De første harbingers i kroppen i en dehydrering er koncentrationsforstyrrelser og ekstrem træthed. Allerede efter 3 dage uden at drikke fortykkede blodet. Hjernen og andre vitale organer leveres så ikke længere tilstrækkeligt. For at holde tingene i gang, er det vigtigt at drikke meget og regelmæssigt.

Men de offentlige meninger om det anbefalede daglige beløb varierer meget. De ser minimum 3 til 4 liter væske - de andre anser 1 liter tilstrækkelig. Sandheden er så ofte i midten. Society for Healthy Eating anbefaler at drikke 1, 5 liter om dagen.

Dagligt drikker meget for dit helbred

Bestemt den daglige mængde vand er ikke noget absolut. Ligesom kosten generelt er den afhængig af personen og omstændighederne. Selvfølgelig har en konkurrencedygtig atlet mere væske om dagen end en kontorist, da han mister betydeligt mere i løbet af bevægelsen. Visse syndrom kræver et stærkere væskeindtag.

For hypertension er for eksempel regningen enkel. Vandet fortynder blodet, som strømmer mere glat gennem blodkarrene og sænker blodtrykket. Men ikke altid bedre. Undersøgelser har endda fremhævet de farer, der kan opstå som følge af overdreven drik.

I sport kan dette undertiden føre til alvorlige komplikationer med bevidstløshed. Problemet er saltkoncentrationen af ​​cellen. Dette bliver ubalance, når det står over for for meget vand - celleprocesser løber ikke længere optimalt, udvekslingen er massivt forstyrret.

Vi skal huske, at vores organisme ikke blot absorberer vand ved at drikke. Kroppen får også væske fra faste fødekomponenter. Selv hans egne metaboliske processer kan undslippe dette vand. Såkaldt oxidationsvand opstår under metabolismen og returneres derefter til organismen.

Frem for alt er det vigtigt at drikke små mængder regelmæssigt - så nyrerne ikke overbelastes, og organismen forsynes med tilstrækkelige væsker. For nylig opdagede forskerne et helt andet fænomen. Naturligvis stimulerer organismen sit energiforbrug - udløses kun af selve drikken. En halv liter vand giver 50 kalorier af energi - trods alt bedre end ingen kalorier brændt.

Del med venner

Forlad din kommentar