Hvordan udvikler næseblødning?

Små skader på de fine skibe i næseslimhinden fører til næseblødninger. Næseblod er normalt harmløse og kan endda forekomme uden grund. Blodtabet er i de fleste tilfælde minimalt, men irriterende, når blodet kommer uventet på tøjet. Den næseslimhinde er et meget velopfyldt væv, fordi det skal gøre et enormt arbejde. Et gennemsnit på 10.000 til 15.000 liter luftluft opvarmes af næsen i en afstand på ca. 7 cm til en temperatur på 30 grader Celsius og over 90% mættet med vanddamp.

Årsager til næseblødninger

Næseblødning skyldes udbrud af et blodkar i næseslimhinden. Årsagerne til den irriterende blødning er mangfoldige:

  • Akutte infektioner som influenza
  • Skader eller et slag på næsen
  • Kold, høfeber
  • Svag vaskulær skade z. B. når Naseputzen
  • Udtørring gennem værelse aircondition
  • Bivirkning af lægemidler, der påvirker blodkoagulation

Hvad skal man gøre?

Hold øvre overkrop, bøj ​​hovedet fremad - ikke bagud som sagt tidligere - og læg et koldt dæksel i nakken for at reducere blodgennemstrømningen til næseslimhinden. Derudover klemmer næseborene i et par minutter. Hvis blodet strømmer ned i halsen - må du ikke sluge, men spytte det så meget som muligt. Også nyttigt er en nasal tamponade eller en komprimere.

Hvis blødningen er ammet, må du ikke bløde i et par timer. Enhver, der lider af en følsom næse slimhinde og derfor let tilbøjelig til næseblødninger, især i tilfælde af løbende næse, gnider næsen indvendigt med nærende nasal salve og undgår tunge whistling.

Næseblod - ikke altid harmløs

I nogle tilfælde skal lægen dog konsulteres: Hvis blødningen ikke er stoppet efter 20 minutter eller er bilateral eller med hyppige næseblødninger uden grund. Næseblod kan også være en indikation af andre sygdomme. Disse omfatter z. Som vaskulære og kredsløbssygdomme såsom hypertension og arteriosklerose, men også blødningsforstyrrelser og koagulationsforstyrrelser.

Del med venner

Forlad din kommentar