Nakke smerter på grunn av liten trening

God morgen, det er meg, din cervical ryggrad. Vanligvis kommer nakkesmerter over oss når vi står opp tidlig. Allerede ved første øyekast på vekkerklokket biter et ukjent noe i halsen. Det skyldes for lite trening i hverdagen. Ingen tvil: Smerte i nakken er ubehagelig. Mange undervurderer denne typen smerte og snakker om det vakkert: det vil fungere på en eller annen måte. Det brede utvalget av årsaker til nakkesmerter varierer fra for lite trening til alvorlige hernierte plater.

Derfor bør de ikke bli tatt lett. For det første tenker man naturlig på muskelspenning i nakkesmerter. Disse kan skyldes dårlig stilling, forårsaket for eksempel av feil sitte og løgn - evolusjonære konsekvenser av det moderne samfunn.

For lite trening fremmer nakkesmerter

Vi har blitt en stillesittende art med liten trening. Når du sitter, er det ikke så lett å sikre en naturlig holdning til mannen. Mange har en tendens til å lene seg fremover på skrivebordet foran datamaskinen, noe som resulterer i en unaturlig krumning i ryggraden, noe som til slutt kan føre til krampe og herding av musklene.

Virkningskjeden blir raskt brakt til et punkt: Liten bevegelse - lik spenningsspenning - lik nakkepine. Men ikke bare for lite trening kan føre til smerter i nakken, brå og ukontrollerte bevegelser kan også forårsake sterk nakkepine - dette er ofte forbundet med en akutt begrensning av bevegelse av hodet.

Andre indirekte initiatorer er også mulige. For eksempel kan angst, stress og utkast føre til endring i muskeltonen. Muskeltonen er spenningstilstanden til en muskel. Hvis denne enheten ikke er i balanse, kan den føre til spenning. Vanligvis frigjør kroppen spenninger og blokkeringer i seg selv etter noen dager.

Når skal man gå til legen for nakkesmerter?

Hvis nesesmerter vedvarer etter en uke, bør en lege konsulteres. Dette kan gi opplærte hender eller medisiner igjen for avslapning. Men årsakene til nakkesmerter kan også være alvorlige. Misdannelser, sykdommer samt skader på livmoderhalsen krever omfattende medisinsk behandling.

Kun en spesialist kan anslå alvorlighetsgraden av nakkesmerter. Selvfølgelig kan smertestillende midler fjerne den første smerten. Imidlertid klipper disse bare overflaten, de bekjemper ikke årsaken. Varme i form av varmtvannsflasker eller mudderpakker hjelper i de fleste tilfeller.

Under visse omstendigheter kan en liten gnidning og massering av nakkemuskulaturen medføre lindring. Som jeg sa: nakke smerter bør ikke undervurderes - ikke alltid er for liten bevegelse årsaken.

Del med venner

Legg igjen din kommentar