Migrenele - mai mult decât o durere de cap

Se estimează că unul din zece locuitori din Germania cunoaște simptomele unei migrene din propria lor experiență. Astfel, boala migrenă nu înseamnă numai o restricție uriașă a calității vieții individuale, ci și o povară uriașă pentru sistemul de sănătate.

Migrene - o prezentare generală

Migrenă este mai mult decât o durere de cap "simplă", dar este de obicei asociată cu alte simptome, cum ar fi greața, fotosensibilitatea și deficitele neurologice. Migrena face imposibil pentru cei afectați să petreacă ore sau chiar zile care participă la viața de zi cu zi. Se estimează că aproximativ 6% dintre bărbați și 15% din femei suferă de migrenă și simptomele acesteia.

În ultimele decenii, migrena a crescut masiv în țările industrializate: tot mai mulți oameni sunt afectați și simptomele migrenei încep mai devreme și mai devreme. Studiile americane au arătat o creștere de cel puțin 20% în decursul unui deceniu.

Un studiu finlandez a arătat că numărul de cazuri de migrenă la copii sub șapte ani sa triplat între 1974 și 1992, în special în zonele cu straturi sociale mai scăzute. Chiar și în Germania, tot mai mulți copii (10-20%) suferă de dureri de cap, dintre care aproximativ 12% sunt migrene.

Intoleranțele și dieta nesănătoasă ca o posibilă cauză?

Este încă neclare modul în care se dezvoltă migrenă și de ce există o creștere a numărului de cazuri de migrenă. Adesea există intoleranțe alimentare; unii experți dau vina pe dieta "modernă" cu carbohidrați bogați, cu o mulțime de alimente fast-food.

În migrenă, ambele atacuri acute trebuie tratate cât mai repede posibil și au încercat să minimizeze prin diferite măsuri intensitatea și frecvența convulsiilor.

Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul