Kinderen met een laag caloriegehalte

Het kind is jarig, misschien is er een verjaardagsfeestje waarbij je veel kinderen moet koken? In plaats van Weense worstjes, pizza of fast food, kan het soms iets gezonds zijn, gezond hoeft niet altijd saai en kaal van smaak te zijn. In plaats van de kinderen te vullen met suiker en vet, kun je ze ook gezonde alternatieven bieden. Dit heeft twee voordelen: de kinderen zijn niet zo aangezet en leugenaar om in toom te houden. Je hoeft ook geen slecht geweten te hebben als het gaat om calorische balans.

Gezonde kooktips voor de verjaardag van kinderen

Kinderen vinden het kleurrijk. Groenten zijn kleurrijk. Dit is geweldig en moet worden uitgebuit. Vegetable Chicken Spiesjes smaken goed voor elk kind: je kunt rode en gele paprika's, tomaten, champignons, courgette en alles wat je maar kunt krijgen in de handen van groenten gebruiken.

Was kip, breng op smaak en snijd in hapklare hapjes. Leg 2-3 stukjes groenten en 1 stuk kip afwisselend op een spies. Je kunt de spiesen in de pan bakken of grillen op een elektrische grill (als de mama grilt, heeft dat iets).

Zelfgemaakt, vers brood smaakt naar elk kind. Probeer pittige opties zoals een notenbrood, een brood met oregano of kruiden uit de Provence of zelfs een tomatenbrood. De selectie vers brood in verschillende kleuren en smaken is zeker interessanter voor kinderen dan friet met mayonaise.

Wie de onderdompeling bij de kinderverjaardag niet wil missen, maakt de aardappel wiggen met een pittige Paprika Japanade. Kook jonge aardappelen met schaal in gezouten water gedurende ongeveer 10-15 minuten, laat afkoelen en in vieren. Wrijf met een marinade van olijfolie, paprika, zout, peper en verse kruiden (bijvoorbeeld uit de vriezer), laat ongeveer 2-3 uur staan en bak dan in de oven op een bakplaat bekleed met bakpapier bij ongeveer 200 ° C (convectie: 175-180 ° C) knapperig. Serveer met een magere zure roomdip of een barbecuesaus (caloriearm).

Er is altijd plaats voor een toetje, dus het mag niet mislukken. Wat dacht je van een zelfgemaakt knapperig dessert? Voor dit bos bereiden vruchten of abrikozen en ananas (die wil rood en geel zijn) als een jam en koken met een beetje geleer suiker (verhouding 1: 3). Neem echter meer fruit dan de bedoeling is, zodat de vruchtvlees vrij vloeibaar blijft.

Geef het vruchtvlees, afwisselend geel en rood, in conserverende potten of brede sapglazen, zoals een twee vingers dikke laag fruit. Volg daarna een dikke laag yoghurt met twee vingers. Voor het knapperige effect is er dan een laag knapperig graan of knapperige vlokken (het beste om gezoet te worden met honing of ruwe rietsuikerproducten).

Dus je blijft lagen tot het glas vol is. De laatste laag moet yoghurt zijn. Dan een klodder vruchtensap en een paar chocoladestukjes (bitterzoet) en het is klaar: een huisgemaakt en heel mooi dessert. Niemand zal klagen.

Zoete en zoute snacks: wat te nemen?

  • Popcorn (zout of zoet) voor de magnetron bevat weinig vet en weinig calorieën
  • Fruit zoals bananen, appels, peren, physalis of druiven met chocoladesuikerglazuur: ofwel voor uzelf onderdompelen in gesmolten donkere chocolade of al klaargemaakt
  • Noten zoals pinda's, cashewnoten of amandelen (zo vetvrij mogelijk gebrand en ongezouten)
  • Vetarme crackers met fruit of kaas
Deel met vrienden

Laat je reactie achter