Spara kalorier med öl och vin

Visst, alkohol, vi vet alla, har många tomma kalorier, vilket gör det till en fiende för vilken kost som helst. Ett till två glas vin eller öl på kvällen ger dig snabbt kalorierna hos en cheeseburger!

FORMULA DIETS I TEST 2017 - VAD ÄR DITT FAKTISKT ARBETE?

Alkohol har 7 kilokalorier per gram, ökar aptiten hos många och saktar bränningen av fett. För så länge som alkohol finns i kroppen, brinner inget fett, för kroppen först bryter ner alkoholen.

Varför? För kroppen är glukos (kolhydrater) och alkohol det mest användbara bränslet. För att producera energi från fett måste mer komplexa metaboliska processer äga rum.

Men då och då, speciellt på en mild sommarkväll, önskar lusten om ett glas vin dig och för en grill hörs flaskan till det ändå. Nu är det dags att göra ett smart val så att du inte har för många flytande kalorier för höftguld.

Kaloribesparande tips för öldrycker

Öl ger kroppen mindre kalorier än vin - några öl till och med färre kalorier än äppeljuice - men öl har en stor nackdel: öl smiter aptiten och vi blir hungriga. Ölfläktar som vill spara några kalorier, ta det bästa till, nu ganska bra provsmakning, lätta öl eller en alkoholfri öl.

Smaken och känslan av att vara på grillen med öl i handen finns där. Ljus öl är på långsidan men mycket bättre för figuren.

Men hur många kalorier har en sådan öl? Vi har räknat kalorierna för vissa öl - här är vårt resultat:

Erdinger Weissbier Weißbier är öl med de flesta kalorier, eftersom minst hälften av ölen är gjord av vete malt och malt har mycket kalorier: 1 flaska (500 ml) har 240 kcal. Förresten finns det också en alkoholfri version av "Erdinger" Weissbier.

Becks guld, Becks normala, Jever Tre populära öl som finns på de flesta fester. Och alla tre har samma antal kalorier: En flaska (330 ml) har 132 Kcal.

Becks citron En söt "flickas öl", som liknar en cyklist som ger färre kalorier än vanlig öl, även om det också innehåller mycket socker: 1 flaska (330 ml) har 122 kcal.

Jever Light Jever är en öl som är ganska tart i smaken. Förmodligen anledningen till att den lätta öl från Jever, till skillnad från andra ljus öl, smaker knappt annorlunda än "normal" öl när det gäller smak. Varje ölflaska sparar ungefär en tredjedel av kalorierna och hälften av alkoholhalten (2, 5%) med Jever Light: 1 flaska (330 ml) har bara 86 kcal.

Becks alkoholfria, Jever Fun Båda alkoholfria öl har ungefär hälften av originalets kalorier: En flaska (330 ml) har 59 Kcal.

Clausthaler Alkoholfri I jämförelse med andra alkoholfria öl är detta inte nödvändigtvis vårt förstahandsval, mycket malty. Samma kaloriinnehåll med Jever Light: 1 flaska (330 ml) har 86 kcal.

För vinfläktar

Vinet har lite mer kalorier än öl, men fördelen att efter vinförbrukningen mindre typiska matbehov. Ju högre alkoholinnehåll i vinet desto mer kalorier ger ett glas.

Rött vin En till två glas rött vin är enligt forskarna hälsosamma för hjärtat och cirkulationen. Den hälsoeffekt som fenomenen innehåller i rött vin, så kallade fytokemikalier.

Rött vin innehåller, på grund av tillverkningsprocessen, särskilt många av de övervägande förekommande i druvskinn och frönfenoler (ca: 1500-1000 mg / l). Kalorierna av rött vin:

 • 1 glas starkt rött vin (200 ml) = 156 kcal
 • 1 glas ljust rött vin (200 ml) = 132 kcal

Red Wine Spritzer Red Wine Spritzer är verkligen lite konstigt, om du inte kommer från sydvästra Tyskland. Men för oss i mitten och norr skulle blandningen av rött vin och läsk vara värt ett försök. Särskilt läckra på sommaren är ljusa, söta rosar eller röda viner som är fulla kylda. Blanda enkelt i förhållandet en-till-en (en del rödvin, en del mineralvatten) och njut: 1 glas (200 ml) har bara 78 kcal.

Vitt vin I motsats till rött vin innehåller vitt vin endast 200-500 mg fenoler per liter. Men det ger också lite mindre kalorier:

 • 1 glas torrt vitt vin (200 ml) = 144 kcal
 • 1 glas (200 ml) vitt vin halvtorkat = 148 kcal
 • 1 glas (200 ml) vitt vin sött = 198 kcal

Vitvinspritzer Blandat med iskallt mineralvatten i förhållandet mellan en-till-en, en del av torrt vitt vin och en del mineralvatten. 1 glas (200 ml) har 72 kcal

Mousserande vindrycker som champagne, mousserande vin eller champagne, sötare, desto mer kalorier. Eftersom dessa nypa drycker brukar serveras i 0, 1 glas, finns kalorierna här för 100 ml:

 • 1 glas Prosecco halvtorkat (100 ml) = 75 kcal
 • 1 glas Prosecco torr (100 ml) = 68 kcal
 • 1 glas champagne (100 ml) = 79 kcal
 • 1 glas champagne torr (100 ml) = 79 kcal
 • 1 glas champagne halvtorkat (100 ml) = 90 kcal
 • 1 glas mousserande söt (100 ml) = 110 kcal

Förresten finns det nu även alkoholfria vin och prosecco, men smaken är inte övertygande för alla. Ett enkelt sätt att minska kaloriinnehållet i vin är spritzers. Bäst i blandningen med bubblande stickande mineralvatten.

Slutligen ger vi tips som gör det enklare för dig att avstå alkohol:

 • Gör utan vanliga drinkar, till exempel efter arbete, eller minska dem väsentligt. Till exempel, i stället för 2 glas rött vin bara ett glas vitt vin spritzer. Minst 3 dagar i veckan bör du kunna utan alkoholhaltiga drycker.
 • Att fånga läskvarianterna
 • Måttligt drickande (vanligtvis med 1 drink per dag för kvinnor, 2 drycker för män beskrivna)
 • En fullständig alkoholfri vecka (inklusive helger): Det är lättare för många att ge upp alkohol helt under en viss tid.
 • Byt inte ut alkohol med "tråkigt" mineralvatten, men i en sällskaplig runda njut av en alkoholfri fruktcocktail eller en lågsockerlemonade.
Dela med vänner

Lämna din kommentar