Gymnastikk: Ikke bare for bestemor

Gymnastikk er noe for dristige damer som møtes for den ultimate gymklassen før ettermiddagen sladder - så du kan grove skissere bildet som de fleste har av gymnastikk. I lang tid hadde treningsstudioet sitt støvete bilde. Kun i de senere årene har gymnastikken gjennomgått en slags retreading. Det er to grunner til denne bildet endringen.

På den ene siden har vitenskapelige studier bevist at gymnastikk har en positiv innflytelse på helse og fysisk ytelse. På den annen side er det Pilates, Yoga og Co., som har hjulpet treningsstudioet til et friskt lag maling. De fjerntliggende bevegelseskonseptene er basert på gymnastikkøvelser. Dette faktum viser hvordan kompleks og foranderlig gymnastikk kan være. Dermed spiller gymnastikk en viktig rolle i mange idretter. Spesielt i forberedelse og oppfølging av treningsøkter og konkurranser er gymnastikk en uunnværlig link.

Gymnastikk: Allround sport for alle aldre

Mange idrettsutøvere innarbeider aktivt gymnastikk i oppvarmingsfasen. Ved hjelp av gymnastikk skal kroppen være tilstrekkelig forberedt på den kommende belastningen. Gymnastikk i form av stretching øvelser strekker leddbånd, sener og muskler og gjør kroppen så "smidig" for konkurransen. Gymnastikk øvelser gir et bredt spekter av aktivitet: Gymnastikk er en sunn blanding av strekk og styrke. Nå kommer elementet av bevegelse til spill, gymnastikk blir det hemmelige våpenet for å miste vekt. Å bygge muskler gjennom gymnastikk strammer kroppen og øker muskelmassen. Dette resulterer igjen i en høyere basal metabolisk hastighet. Og at en høyere metabolisk hastighet fører til et høyere kaloriforbruk, må ikke nevnes igjen på dette tidspunktet. For eksempel er aerobic et typisk eksempel på gymnastikk som er innrammet med dynamiske elementer. Med aerobic kan du ikke bare svette mye, med aerobic kan du også gå ned i vekt.

Konklusjon: Gymnastikk er en sann sport allround, som lenge har frigjort seg fra sine gamle vegger. Man kan også si at gymnastikken har frigjort på en måte. Å ja, og gymnastikk sparer vesken. Du trenger ikke mye for å delta aktivt i gymnastikk. Mens kostbart utstyr er nødvendig for andre idretter, er gymnastikk også litt mer beskjeden. For øvrig er gymnastikk enda billigere hvis man praktiseres på samme måte som de gamle grekerne pleide å gjøre i oldtiden, nemlig når de var nakne. Hvem liker det - alle etter stilen hans.

Del med venner

Legg igjen din kommentar