Verzamel zelf goji-bessen

Goji-bessen hoeven niet duur te zijn om te gebruiken voor gewichtsverlies. Je kunt de goji bes zelf verzamelen en thuis verzamelen. De goji-bessen zitten vol met fytochemicaliën die heel gezond zijn. Goji-bes klinkt als een exotische bes die heel ver weg groeit. Maar het is waar: de Goji-bes is in Duitsland bekend als een Chinese wolfberry. Het groeit op de struik van de gemeenschappelijke wegedoorn.

De gewone wolfberry draagt ​​vruchten tussen augustus en oktober, de goji-bessen of wolfberries. De plant is wijdverspreid buiten de steden in Oost-Duitsland, omdat de aarde in Oost-Duitsland minder stikstof en zware metalen bevat.

De exacte oorsprong van de Goji-struik is onbekend. Het groeit alleen op zonnige plaatsen. Er wordt aangenomen dat de oorspronkelijke Goji-plant uit Azië naar Europa kwam. Het wordt ook gevonden in Noord-Amerika en Australië - praktisch een multiculturele fabriek.

Verzamel goji bessen

Het is het beste om te zoeken naar een boeket van twee tot vier meter hoog. De bladeren zijn bladverliezend, een goji-struik is in de winter zo kaal. De vruchten zijn ongeveer 8 tot 12 millimeter lang en eivormig. Ze zijn rood tot oranje. De vruchten kunnen worden gedroogd in de zon of op een droge, warme ondergrond in het huishouden. Het moet voor een lange tijd droog zijn, ongeveer 3-4 weken. Je kunt ze ook vers gebruiken in chutneys of jam (bijv. Met andere bessen).

De bladeren van de goji-plant kunnen ook worden gegeten als bladgroente in sla. Je kunt de bessen ook in een sap persen.

Deel met vrienden

Laat je reactie achter