Gezond eten voor alle kinderen

Gisteren werd ik benaderd door een hulp van de kinderkeuken van de familiebescherming Berlijn, als ik mijn handtekening wilde geven voor gratis eten op scholen en kinderdagverblijven voor behoeftige kinderen.

Wat trekt al maanden meer en meer media-aandacht aan (gelukkig!) Is het gebrek aan voeding van veel kinderen. Dan is er sprake van organisaties zoals Arche of de zojuist genoemde kinderkeuken van de familiebeschermingsassociatie, maar ook over de omstandigheden waarin een groot deel van onze kinderen moet opgroeien:

Zonder ontbijt om naar school te gaan, zijn geen lunch en goedkope kant-en-klaarmaaltijden in plaats van vers bereide maaltijden voor het avondeten in veel huishoudens gebruikelijk. Veel gezinnen kunnen de traditionele schoolmaaltijd niet langer betalen of deze wordt niet aangeboden in de scholen. Thuis koken, dat kunnen maar een paar vaders en moeders.

Afhankelijkheid van industrieel voedsel

Veel huishoudens zijn ronduit afhankelijk van de voedselindustrie en kunnen niets doen met vers voedsel en seizoensfruit en groenten. Het koken was ongeletterd. En gezinnen vinden dit vaak duur, omdat versbereide maaltijden in de meeste gevallen goedkoper zijn en in ieder geval gezonder dan afgewerkte producten uit de zak of het diepgevroren gedeelte.

Gelukkig zijn er organisaties zoals "Die Tafeln", "Arche" of de "Kinderküche" van de familiebeschermingsassociatie. Deze laatsten verdelen niet alleen voedsel, maar leren de kinderen ook iets: wat een gezond dieet is en hoe gezonde maaltijden te bereiden, moet worden geleerd.

Leer goed te koken

Wees eerlijk tegen jezelf: hoe vaak wordt je thuis gekookt? Twee of drie keer per week? Dit komt waarschijnlijk overeen met het Duitse gemiddelde, dat slechts 2-3 dagen of 's avonds een week vers kookt. Het kan zo gemakkelijk zijn: in elk seizoen zijn er goedkope aanbiedingen en seizoensgebonden, verse groenten en fruit.

In de meeste gevallen is het gewoon onwetendheid of ernstige sociale obstakels (werkloosheid, beroertes, verslaving, ...) die ouders verhinderen om te koken en voor hun kinderen te zorgen. Verwaarlozing om te verwaarlozen is het probleem in veel gezinnen met een laag inkomen of Hartz IV.

Als je iets wilt doen voor de schoolkinderen, doe mee en organiseer bijvoorbeeld kooklessen voor ouders en kinderen, of support clubs, zoals die hierboven genoemd, met donaties of je hulp.

Ook zou u de school van uw kind moeten aanspreken op gratis schoollunches voor kinderen uit sociaal achtergestelde gezinnen. Er zijn veel manieren om iets te doen, het hoeft niet altijd een gelddonatie te zijn.

abnehmen.net Tip voor gezond koken voor het hele gezin:

Het "Genius Family Cookbook" zal uw keuken in elk geval verrijken. Het biedt het hele jaar door wekelijkse schema's en praktische tips om tijd en geld te besparen op koken voor het hele gezin en om uitgebalanceerd en rijk aan vitaminen te eten.

"Das geniale Familien-Kochbuch" van Edith Gätjen is beschikbaar voor € 17, 95 op amazon.de.

Deel met vrienden

Laat je reactie achter