Gerontologie - îmbătrânirea și efectele asupra corpului nostru

Fiecare dintre noi îmbătrânește - în fiecare zi dincolo de vârsta de 30 de ani, rezervele noastre fizice scad lent, până când la un moment dat va veni momentul în care menținerea tuturor funcțiilor organelor nu este atât de ușoară: există primele restricții.

Care este știința îmbătrânirii?

În gerontologie, știința îmbătrânirii, problemele actuale ale persoanelor în vârstă sunt cercetate. Gerontologia este încă o ramură relativ tânără a științei - primul scaun german a fost fondat în 1986 la Heidelberg. Deoarece multe probleme legate de îmbătrânire trebuie luate în considerare din diferite perspective, gerontologia include diferite discipline:

Cea mai cunoscută este, cu siguranță, Geriatria, care se ocupă de bolile la bătrânețe, în plus față de gerontopsihologia și psihiatria, care studiază și tratează bolile mintale în vârstă, gerontologia socială și gerontosociologia, care se ocupă în primul rând de aspectele sociale și sociologice, care sprijină în mod pragmatic persoanele în vârstă cu instituțiile sale. Alte discipline, cum ar fi demografia, biogerontologia, psihoterapia și managementul vârstnicilor, sunt de asemenea reprezentate în cele patru domenii ale "Gerontologiei experimentale", "Medicină geriatrică", "Gerontologie socială și comportamentală" și "Gerontologie socială și lucrări de pensionare", predate la universități.

De ce avem nevoie de gerontologie?

Populația din Germania și Europa se îmbătrânește și mai în vârstă, iar populația se schimbă până în momentul în care există tot mai mulți tineri mai în vârstă și din ce în ce mai puțini. Această circumstanță - adică tot mai mulți bătrâni care îmbătrânesc și mai în vârstă - se numește îmbătrânire dublă. Cea mai rapidă grupă de persoane în vârstă de peste 80 de ani - până în 2030, aproximativ 6% din populație va fi mai veche de 80 de ani. Creșterea numărului de populație în vârstă ridică multe provocări pentru societatea noastră:

  • Cum ar trebui să se schimbe viața profesională în viitor?
  • Cum ar fi mai puțini și mai mulți oameni să finanțeze pensiile pentru tot mai mulți pensionari?
  • Este creșterea unei economii de vârf o industrie în creștere?
  • Poate angajarea voluntară în birourile onorifice Eliminarea șomajului în șomaj în recunoaștere?
  • Cum trebuie să fie concepute apartamente, birouri, obiecte de zi cu zi pentru a se potrivi cu această populație în creștere?

Gerontologia încearcă să găsească răspunsuri la aceste întrebări - acest lucru se reflectă în special în așa-numitul "Altenberichte", care a fost prezentat în Germania de către fiecare guvern pentru fiecare legislatură începând din 1992 (în prezent, este procesat cel de-al 5-lea raport vechi). În acestea, experți independenți prezintă situația actuală a persoanelor în vârstă, iar guvernul răspunde acestor reprezentări printr-o opinie sau prin decizii concrete.

Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul