Gerontologi - Den aldring og virkningerne på vores krop

Hver af os er aldrende - hver dag over 30 år går vores fysiske reserver langsomt langsomt ned, indtil der på et tidspunkt er tid, når vedligeholdelsen af ​​alle organfunktioner ikke er så let: Første begrænsninger opstår.

Hvad er videnskaben om aldring?

I gerontologi, videnskaben om aldring, bliver de nuværende ældres problemer undersøgt. Gerontologi er stadig en relativt ung faggren - den første tyske stol blev grundlagt i 1986 i Heidelberg. Da mange aldringsproblemer skal overvejes fra forskellige perspektiver, omfatter gerontologi forskellige discipliner:

Den mest velkendte er bestemt Geriatrics, som tager sig af sygdomme i alderdommen, ud over gerontopsykologi og psykiatri, der forsker og behandler psykisk sygdom i alderdommen, social gerontologi og gerontosociologi, der primært beskæftiger sig med sociale og sociologiske aspekter og ældre som meget pragmatisk støtter ældre mennesker med sine institutioner. Andre discipliner som demografi, biogerontologi, psykoterapi og seniorer ledelse er også repræsenteret i de fire områder af "Experimentel Gerontologi", "Geriatrisk Medicin", "Social og Behavioral Gerontology" og "Social Gerontology and Retirement Work", som undervises på universiteterne.

Hvorfor har vi brug for gerontologi?

Folket i Tyskland og Europa bliver ældre og ældre, og befolkningen ændrer sig til det punkt, at der er flere og flere ældre og færre og mindre unge. Denne omstændighed - det vil sige flere og flere gamle mennesker, der bliver ældre og ældre - kaldes dobbelt aldring. Den hurtigst voksende gruppe af mennesker over 80 år - i 2030 vil ca. 6% af befolkningen være ældre end 80 år. Stigningen i ældre befolkningsgrupper udgør mange udfordringer for vores samfund:

  • Hvordan skal arbejdslivet formes i fremtiden?
  • Hvordan skal færre og færre mennesker finansiere pensioner for flere og flere pensionister?
  • Er stigningen i en senior økonomi en voksende industri?
  • Kan frivillig engagement i honorære kontorer eliminere aldersarbejdsløshed i anerkendelse?
  • Hvordan skal lejligheder, kontorer, dagligdagsgenstande være designet til at passe ind i denne voksende befolkning?

Gerontologi forsøger at finde svar på disse spørgsmål - det afspejles især i den såkaldte Altenberichte, der præsenteres i Tyskland siden 1992 af hver regering for hver lovgivningsperiode (i øjeblikket behandles den 5. gamle rapport). I disse uafhængige eksperter præsenterer de ældres nuværende situation, og regeringen reagerer på disse repræsentationer med en mening eller konkrete beslutninger.

Del med venner

Forlad din kommentar