Ernæring under graviditet

Gravid! Modtagelse af denne glade besked vender hele dit liv og rejser mange spørgsmål om den rigtige ernæring under graviditeten for forventede mødre. Hvad er sundt for gravide kvinder? Og hvad skal gravide kvinder ikke spise bedre?

Fra dag en af ​​graviditeten vender kroppen om at tage sig af, at barnet vokser op i livmoderen. Alle næringsstoffer babyen trækker fra moderens blodbanen. Hvad en gravid kvinde spiser, der også spiser sit barn.

Tips om daglig ernæring under graviditet

Fullkornsfødevarer Hele kornfood indeholder mange værdifulde B-vitaminer (især B1 og B6), mineraler (f.eks. Magnesium, jern) og fiber. Især havre er ernæringsmæssigt meget anbefalelsesværdige, for eksempel om morgenen Bircher müsli.

Mejeriprodukter Mælk og mejeriprodukter giver vigtig calcium, der er nødvendigt til opbygning af knogler og tænder. Derudover indeholder de mættende protein, vitaminer A, B1, B2 og B12 og mineraler fosfor, magnesium, zink og iod. Den ideelle ost er Edam eller Gouda. Rå mælk og rå mælkeprodukter bør dog undgås.

Frugt og grøntsager Frugt og grøntsager er sunde for alle: Du skal spise fem portioner om dagen. Gravide kvinder bør være særlig opmærksomme på folsyrerige frugter og grøntsager i deres kost, da folsyre er et særligt vigtigt vitamin til udviklingen af ​​barnet. Masser af folinsyre findes i kiwi, blød frugt, citrusfrugter og i bladsløg, de fleste typer kål, asparges, spinat og blomkål. Af den måde: især mange vitaminer er i frosne grøntsager!

Kød og pølse De giver også højkvalitets protein, vitaminerne B1 og B12, samt jern og zink, der er gode til kroppen. Gravid kvinder bør dog afholde sig fra rå (carpaccio) eller halvkogt kød og pølser, såsom salami, te eller pølse, for ikke at blive smittet med toxoplasmosispatogener. Lever bør heller ikke spises under graviditet på grund af det høje indhold af A-vitamin.

Fiskfisk er en meget god kilde til jod, protein og sund omega 3 fiskeolie. Igen, undgå rå fisk som sushi, sashimi, østers, kaviar eller rå carpaccio. Kogt eller dampet havfisk som pollock, torsk, torsk eller koldtvandsfisk som sild og makrel er gode.

Æg Da der er risiko for Salmonella infektion, bør gravide kun spise godt kogte æg og æg og købe kun friske æg. På tiramisu bør æg i glasset, ikke faste, stegte eller stegte æg undgås under kosten under graviditeten.

Forresten, at være gravid betyder ikke, at du skal spise dobbelt så meget nu. Læs her, hvilken vægtforøgelse er normal i graviditeten.

Del med venner

Forlad din kommentar