De 20 bästa anti-aging livsmedel

Frukt och mat rik på antioxidanter, fibrer och fytokemikalier gör att vi blir unga och passar längre. Inte bara är dessa anti-aging livsmedel fulla av vitaminer och mineraler, de ger också andra ämnen, som flavonoider och tanniner, som skyddar våra celler från fria radikaler, vilket försenar cellåldring.

Dessa fytokemikalier och antioxidanter skyddar mot vaskulär förkalkning, hjärtinfarkt och stärker ben och vävnader. Dessutom är de flesta anti-aging livsmedel också mycket låga i kalorier och är därför idealiska för att gå ner i vikt. Om du vill äta ung föredrar du det.

Top 20 Anti Aging Foods

Äpplen: Om Gala, Granny Smith, Golden Delicious eller Braeburn - alla äpplen är rika på pektin, en fyllningsfiber och många vitaminer.

Kronärtskockor: Du kan äta dem eller fräscha. Kronärtskockor ger många fytokemikalier, vitaminer och mineraler. Här är ett gott kronärtskockrecept.

Bönor: Gröna bönor, vita bönor eller njurbönor är rik på proteiner, fibrer och fytokemikalier. De är långvariga och ger lite kalorier. Här är läckra böna recept att vara ung och smal.

Björnbär: Dessa vilda bär innehåller många vitaminer, mineraler, naturliga tanniner och flavonoider.

Blåbär: Av alla bär ger de mest fiber och, naturligtvis, antioxidanter. Och det samtidigt med mycket lågt kaloriinnehåll.

Söta och sura körsbär: Körsbär är saftiga söta och rika på kalium, fosfor, järn och vitaminerna B1, B2, B6, C och folsyra. Hälsna titbits då.

Mörk choklad: Så här mäter du, eftersom även mörk choklad (från 70% kakao) ger många kalorier. Men om det redan är choklad, föredra sedan mörkret, eftersom det är rikt på antioxidanter.

Tranbär: Dessa lite bittera bär har en antibakteriell effekt och innehåller många ämnen som skyddar hjärt-kärlsystemet och förhindrar även magsår.

Kålgrönsaker: Broccoli, blomkål, savokål, kål och alla andra typer av kål är höga i fiber och innehåller färre kalorier. Vad sägs om en kål soppa diet?

Pekannötter: Denna mutter tillhör valnötfamiljen och är rik på hälsosamma vegetabiliska fetter. Dessutom ger pecannötter viktiga mineraler som: kalcium, kalium, magnesium, järn. Växtfibrerna i pecan främjar matsmältningen.

Plommon: Plommon eller plommon är utsökt söt och saftig. De innehåller också gott om järn och ostörbar fiber.

Granatäpple: Granatäpplen har varit känd sedan urminnes tid som ett botemedel och en smaklig frukt. Förmodligen på grund av de innehöll polyfenoler (flavonoider och tanniner), som håller våra celler unga och färska.

Torkad eller plommon: De torkade plommon innehåller de aktiva ingredienserna i den färskt plommon i koncentrerad form och stimulerar mer digestion.

Hallon: Dessa läckra bär innehåller kalium, kalcium, magnesium och vitamin C med bara några kalorier. Dessutom många tanniner och flavonoider.

Jordgubbar: Liksom alla andra bär är jordgubbar också rik på antioxidanter.

Sötpotatis: Dessa potatis blir mer populära i detta land. Även om de också ger mer stärkelse än vanliga potatis, men också mer vitaminer, såsom vitaminerna A, E, C, K, B1, B2, B3, B5, B6 och mineralerna: kalium, kalcium och zink.

Te: Grönt te eller svart te är inte bara lugnande eller stimulerande, de ger också vattenlösliga fibrer och fytokemikalier som har en antioxidant effekt. Tomater: Riper och rött, ju mer flavonoider och tanniner finns i tomaterna. Det finns även lila tomater med ännu högre nivåer av fytokemikalier.

Valnötter: Dessa nötter innehåller också friska omega-3-fettsyror som skyddar och förstärker hjärtat och kärlen. Rött vin: Rött vin och vitt vin har en blygsam effekt på vår hälsa. Rött vin ger många vattenlösliga växt- och fiberkomplement skydda våra celler.

Dela med vänner

Lämna din kommentar