Kostbog: Mænds kost. Brugsanvisning, da de kommer i deres bedste form

Sixty procent af tyske mænd er overvægtige. Så det er tid for skabernes mestre at tabe sig. Men selvfølgelig ønsker ingen at tabe sig med Brigitte Diet eller Weight Watchers.

Dette virker for uhåndterligt for mange. Så foretrækker jeg sport i gymnastiksalen og lidt FDH. Men det er den mindst succesrige i det lange løb.

Ernæringsvejledning til mænd

Af fokusredaktør Martin Kunz er bogen "The Men's Diet: How To Get In Top Form" endelig udgivet. Ifølge Kunz skal en mænds kost være et program, der er kort og skarpt og giver et klart overskud.

Idéen om at kalde sin diætbog "Brugervejledning" kom Kunz på tankstationen, da han så på en mand at rengøre aluminiumsfælgerne med bomuldsknopper efter bilvask. "Bilpleje, men ingen kropspleje" tænkte han selv. Et første blik på indholdsfortegnelsen og tegneserierne i bogen afslører: Det drejer sig om mænd og biler.

Så foreninger som "hvad med drenge, hvis du er ligeglad, vil olie og melodi gerne have din garage kærlighed?" Eller "Den fantastiske ting ved manden er: Selvom Opel Caravan i 1985 ser i spejlet, mener han en sportsvogn at genkende "gennem bogen.

Bilmærke, krops- og forbrugsværdier

Den første hovedstad er dedikeret til psykeområdet (bilfremstilling) og føles baggrunden for mandlig dickiness på tanden. Det andet kapitel er dedikeret til kroppen (krop) med vægt på det mandlige problemområde, maven.

I begge kapitler er forskellene mellem Adam og Eva fremhævet, fremhævet med undersøgelser foretaget af Weight Watchers og sammenligninger blandt andre fra bogen "Mænd er fra Mars. Kvinder fra Venus ". I kapitel tre er der indsigt i baggrunden for vægttab især for mænd. Det læres, at en vellykket mandlig kost skal være praktisk og håndterbar, og kød og alkohol bør ikke udelukkes helt.

Manden kan ikke lide at lave mad eller med nogle få undtagelser kan det ikke. Grøntsager, hvad enten det er quiche eller lasagne, er "unappealing" til mænd. Kapitlet rapporterer kort om fedtindhold i pølser, kød og mejeriprodukter, kalorieindholdsdrinkene, de daglige kaloriekrav (basis- og magtsalg), betydningen af ​​god søvn, aftensmad og proteinpulver.

Fed op med volumen

I kapitel fire er der nu spisevejledning og opskrifter. For at sætte det i en nøddeskal: Ernæring er baseret på den amerikanske videnskabsmand Barbara Rolls volumetriske princip, der blev tilpasset tysk af forfatteren Martin Kunz i 2005.

De volumetriske grunde af energidensitetsprincippet forklares, og der er tabeller med volumenværdier af udvalgte fødevarer. Betydningen af ​​morgenmad til præstation og en slank figur forklares, frokosten betegnes som dagens kulinariske højdepunkt (det bør også være dagens højeste måltid) og aftensmaden som et lys som muligt med ægthvitehjælp.

For hvert måltid er der et par prøve retter: Som en morgenmad ved siden af ​​radish kvarkbrød og en hjemmelavet hindbær smoothie "Hasenmüsli for two", til forberedelse af en halv kop hirse forvædes natten over. Det følger en kostplan for en uge med dagligt 1.700 til 2.200 kilokalorier ...

De ikke-kokke kan nu enten håbe på hjælp fra deres partner eller blad gennem disse sider. Hvad synd, for efter de første kapitler ville du have forventet noget "typisk mand". Men der er gartneresuppe, urtens risotto, rosmarinpandekager, minestrone, grønne og stegte bolde - alle rene grøntsager.

Under mænds kostuge er der fire retter, der indeholder kød og tre retter indeholdende fisk. Selv om kostplanen for den mandlige kost er meget sund, adskiller den sig ikke fra andre "normale" kostplaner. I slutningen af ​​kapitlet er der et par indkøbstips og et kollisionskursus "køkken".

Kapitel fem giver sport og træningstips. Rart her, at der er i stedet for jogging, standard udholdenhedstræning i diætbøger, alternative tips som boksning, roing eller vandreture. Vægtstræningen præsenteres også med konkrete øvelser, og der er en intervalltræningsplan for løbende begyndere. Det sjette og sidste kapitel giver nogle tips til støtte.

Vores konklusion til mændens kost

I de to første kapitler bliver det klart: En bog til mænd er ikke "Mændens kost". Her er især kvinder henvendt til at hjælpe deres kære så forsigtigt som muligt og ikke brutalt til en sundere kost. Ifølge Winston Churchill: "Uden min kones køkken ville jeg ikke være blevet så gammel."

Bogen er skrevet underholdende. Men foreningerne mellem mand og bil er lidt klichéede, for ikke alle mennesker er nødvendigvis en bilfanatiker. Ernæringsdelen, den egentlige kost for manden, falder desværre lidt skuffende og holder ikke hvad titlen og kapitlerne før lover:

I kapitel 2 lærer vi, at mænd har en tilbøjelighed til vegetabilske patties, men de bliver så præsenteret i diætplanen greens stegte bolde. Fra en typisk mandlig kost er ikke meget at føle.

Derudover er nogle af opskrifterne til madlavede mænd alt for udmattende, og der er ingen alternativer. Indikationen om, at en eller flere kan falde tilbage på frosne måltider og doser, men da indholdet skal læses nøjagtigt, hjælper det ham ikke længere.

Der mangler også tips om hvad du (n) i restauranten eller roomservice på hotellet skal bestille, fordi mange mænd kommer om aftenen for udendørs mad og forretningsudnævnelser desværre ikke rundt.

Kan en sund kost ikke være menneskevenlig i sidste ende? Vi mener allerede, og ville have ønsket menneskevenlige, meget enkle forslag som bøf med salat, kartofler med hytteost eller, hvis det skal gå meget hurtigt: frosne frosne fødevarer.

Her er kostevurderingen for mænds kost.

"Mændens kost: Hvordan kommer man i form. Brugsanvisning "(188 sider) er udgivet af Mosaik / Goldmann og er tilgængelig på amazon.de til 16, 95 euro. (ISBN 978-3442391677)

Del med venner

Forlad din kommentar