Blodetypsdiet: Blodtyp bestämmer kost

Blodgruppens diet låter ganska äventyrlig vid första anblicken. Blodtypen bestämmer vår näringsplan - som doktor och författare Peter d'Adamo från Greenwich hävdar.

Han tror att proteinerna som bär våra livsmedel utlöser en kemisk reaktion med människors blod. Viktigt är kompatibiliteten eller kompatibiliteten.

Teorin: Om blodkonsumtionen inte överensstämmer med livsmedelskomponenterna i blodgruppen, kommer det till defensiva reaktioner i kroppen - de skyldiga är lektinerna i mat.

Vid motsvarande reaktioner kan de få blodet att klumpa upp sig. Metaboliska störningar, långsammare matmetabolism och hormonella och sköldkörtelproblem kan följas. Under en längre period kan kroniska sjukdomar som fetma (fetma) uppstå.

Enligt Peter d'Adamo kan detta endast åtgärdas med en blodgruppsdiet. Om patienten anpassar sin diet till sin blodtyp kan sjukdomar förebyggas och till och med botas. En bra biverkning är den annonserade viktminskningen med lämplig näring.

Hans teser av blodgruppen diet stöder amerikanerna på utvecklingen av blodgrupperna. De olika blodtyperna har utvecklats under årtiondena.

Varje blodtyp är associerad med specifika matvanor i varje utvecklingsstadium.

Den ursprungliga blodtypen av mannen är blodgruppen 0. I de tidiga dagarna av mänskligheten matas människor främst på kött och bär. Hans slutsats: människor med blodgruppen 0 tolererar mejeriprodukter och spannmålsprodukter såväl som baljväxter mindre väl. Animaliska proteiner från fisk och kött rekommenderas.

Blodgrupperna A och AB skulle å andra sidan vara mer benägna att gynna en vegetarisk kost, som huvudsakligen består av spannmål, baljväxter, frukt och grönsaker, som en del av blodgruppen. Vild, fårkött och lamm bör vara övervägande på menyn för blodtyp B.

Vetenskapliga studier har hittills inte kunnat bevisa ett faktum i blodgruppen diet: förtjockningen av blodet - utlöst av lektorns kemiska reaktion. I detta avseende bör blodgruppen diet behandlas med största försiktighet, eftersom det inte har motstått vetenskapliga tester hittills. En stor fara: undernäring.

På grund av det ensidiga fokuset på vissa livsmedelsgrupper kan det leda till brist på viktiga näringsämnen som vitaminer eller mineraler. Innan du hamnar i en blodgruppsdiet bör du definitivt rådfråga en specialist.

Dela med vänner

Lämna din kommentar